Heeft een van uw collega’s aangekondigd dat hij of zij het bedrijf verlaat? Vooral als u elkaaral enige tijd kent, kan het afscheid collega een emotioneel moment zijn. Dit geldt al helemaal als u afscheid moet nemen omdat het bijvoorbeeld minder gaat met het bedrijf. Hetis dan ook geen slecht idee om goed over het afscheid na te denken. Er zijn verschillende manieren waarop u afscheid van elkaar kunt nemen. Als u een goede band met de betreffende collega had, dan zal u gelukwensen doen tijdens het afscheid collega. Daarnaast kan het een goed idee zijn om een klein afscheidscadeautje mee te geven. Bent u benieuwd naar hoe u het best afscheid kunt nemen? Leest u dan verder.

Een mooie boodschap meegeven

Bij het afscheid van een collega kan een mooie boodschap erg gewaardeerd worden. Zo kunt u bijvoorbeeld een speciale afscheid collega speech houden. Nog een leuk idee is om een gedicht voor te lezen. Vooral als er afscheid genomen wordt van iemand met een hoge positie binnen een groot bedrijf, wordt er vaak voor gekozen om een speech te houden. Is uw collega ontslagen of past dit niet echt bij uw bedrijfscultuur? Dan zijn er ook andere manieren om afscheid collega te nemen.

Afscheid collega door middel van kunst?

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan zou denken, maar u kunt prima afscheid van elkaar nemen door middel van kunst. Dit betekent niet dat u direct duizenden euro’s zal hoeven te spenderen. Dat kunst duur moet zijn is namelijk een misverstand. Zo kunt u ook voor weinig geld een prachtig sculptuur kopen of zelfs laten maken. Een sculptuur of een ander kunstwerk is erg persoonlijk en zal zeker gewaardeerd worden. Bovendien kan uw collega nog vele jaren met plezier terugkijken op het kunstwerk.

Kunst kopen voor het afscheid

Bent u van plan om kunst aan te schaffen voor het afscheid van uw collega? Dan is het verstandig om goed na te gaan welke mogelijkheden u heeft. Het eerder genoemde sculptuur is een uitstekend idee, maar u kunt ook voor een schilderij kiezen. Als u kunt als relatiegeschenk of afscheidscadeau koopt, zal u waarschijnlijk niet voor antiek willen kiezen. Antieke kunstwerken zijn over het algemeen namelijk zeer prijzig. Gelukkig zijn er ook meer dan voldoende mooie moderne werken te vinden. Overigens hoeven nieuwe werken niet altijd ook in moderne stijl gemaakt te zijn. Er zijn veel hedendaagse kunstenaars die zich door oudere werken laten inspireren.

Andere ideeën

Een speech in combinatie met een afscheidscadeau zoals bronzen beelden of een schilderij is slechts een van de mogelijkheden. Het belangrijkste is het gebaar. Tijdens het afscheid laat u aan de betreffende collega zien dat hij of zij gewaardeerd wordt. Op het internet zijn ontzettend veel andere goede ideeën te vinden. Het is geen slecht idee om even te brainstormen, zodat u na kunt gaan wat voor afscheid het meest geschikt is. Overigens moetu zich ook niet verplicht voelen om een afscheidscadeau te geven. Een leuke boodschap is vaak ook voldoende.