Warehouse oplossingen vormen een belangrijk onderdeel van uw toeleveringsketen. Hoewel het niet de meest sexy onderwerpen zijn, hebben warehouse oplossingen en voorraadopslag invloed op alles, van efficiënt voorraadbeheer tot het op tijd bezorgen van bestellingen bij klanten.

Hoewel de principes van warehouse oplossingen in de loop der jaren niet veel zijn veranderd, zijn ze enorm geëvolueerd.

Wat zijn warehouse oplossingen?

Een warehouse oplossing is het opslaan van fysieke goederen voordat ze worden verkocht. Een warehouse slaat producten veilig en op een georganiseerde manier op om bij te houden waar items zich bevinden, wanneer ze zijn aangekomen, hoe lang ze daar al zijn en hoeveel er voorhanden is.

In e-commerce worden producten opgeslagen totdat een bestelling online wordt geplaatst, waarna de bestelling rechtstreeks naar de consument wordt verzonden vanuit de faciliteit waar deze is opgeslagen. In de traditionele detailhandel kan voorraad tijdelijk worden opgeslagen in een warehouse voordat deze naar een fysieke winkel wordt verzonden.

Voor kleine of nieuwe bedrijven kunnen warehouse oplossingen thuis worden gedaan totdat ze de ruimte ontgroeien. Op dat moment moet een bedrijf opslagruimte huren, een magazijn leasen of de logistiek uitbesteden aan een derde partij en de inventaris in hun faciliteit opslaan.

Warehouse oplossingen en uw toeleveringsketen

Toeleveringsketens worden opnieuw ontworpen om bestellingen sneller dan ooit uit te voeren, en de logistiek van opslag speelt een directe rol bij het realiseren van dat resultaat. Om producten door de toeleveringsketen te verplaatsen, wordt de meeste voorraad verzonden van een fabrikant, vaak vanuit het buitenland, naar een warehouse.

Sommige warehouses worden gebruikt voor opslag op langere termijn, terwijl andere het hele afhandelingsproces van de orders uitvoeren en de voorraad zeer snel omzetten. In tegenstelling tot warehouses die strikt opslagfaciliteiten zijn, behandelt een fulfilmentmagazijn warehouse oplossingen, maar verzamelt, verpakt en verzendt het ook continu bestellingen naar klanten.

Dit kan intern worden beheerd door een individuele detailhandelaar of uitbesteed aan een extern logistiek bedrijf dat de uitvoering voor veel bedrijven beheert.

Warehouse beheer systemen

Een warehouse beheer systeem is een soort software die de tools biedt die nodig zijn om warehouse activiteiten en voorraadbewegingen te beheren om tijd te besparen en handmatige processen te elimineren.

Warehouse beheer systemen helpen bij het optimaliseren van voorraadopslag en -tracering, warehouse oplossingen, werklastverdeling en verzending.

Dit soort warehouse oplossingen geeft u ongekende zichtbaarheid en realtime inzicht in elke actie die in het warehouse plaatsvindt. Een goed warehousebeheersysteem helpt zelfs bij het genereren van elektronische order verzamellijsten op basis van orders waarvan de voorraad dicht bij elkaar is opgeslagen om inefficiënties te verminderen.