E-fulfilment voor e-commerce wat is dat eigenlijk? E-commerce (E= elektronisch) betekent de elektronische verkoop van producten. Ofwel de verkoop van producten via internet. E-fulfilment betekent de gehele afhandeling van orders voor een webshop. Een e-fulfilment bedrijf zorgt voor het complete proces van ontvangst van goederen tot de verzending en de eventuele retouren van een webwinkel. E-fulfilment voor e-commerce wordt met name gedaan voor webwinkels waarbij goederen en producten worden aangeboden die niet via het internet kunnen worden verzonden zoals kaartjes voor een concert. Veel ondernemers hebben een webshop maar geen of onvoldoende opslag. Deze ondernemers kunnen voor opslag terecht bij een E-fulfilment bedrijf. Maar als je, als ondernemer, jezelf wilt richten op de groei van je webshop, dan besteed je het hele proces van ontvangst van goederen tot en met de verzending en de eventuele retouren van deze goederen uit aan een E-fulfilment bedrijf.

Wat is het traject binnen een E-fulfilment bedrijf?

Heb jij een webwinkel dan wil je dat jouw producten snel worden geleverd aan de klant. Dat doe je natuurlijk niet zelf. Dat laat je doen. Als je weinig producten aanbiedt kun je deze vaak wel zelf opslaan, zelf ophalen en inpakken voor de klant en naar het postkantoor brengen (of naar de klant zelf). Hoe meer producten én hoe groter de klantenkring, hoe meer je alleen maar met ophalen, inpakken en naar het postkantoor rijden bezig bent in plaats van met jouw webwinkel. Kijk dan eens of E-fulfilment voor e-commerce iets voor jou is. Jouw producten worden ontvangen in het warehouse. Het zogeheten inbound. De goederen worden geteld, geregistreerd en opgeslagen op een strategische plaats. Bij bestelling door een klant in jouw webwinkel, wordt deze bestelling direct gepicked (opgehaald), maar ook direct verpakt, geadresseerd en inclusief pakbon verzonden naar die klant.

Hoe weet je dat een fulfilment bedrijf geschikt is voor jouw webwinkel

Hoe weet je of een fulfilment bedrijf ook geschikt is voor jouw webwinkel? Ga in elk geval op zoek naar een fulfilment bedrijf dat meer biedt dan enkel en alleen opslag. Bekijk of de mogelijkheid bestaat om ook de retouren van jouw klanten te laten afhandelen. E-fulfilment voor e-commerce staat voor het hele proces van inbound tot en met retouren! Service en persoonlijk contact is ook belangrijk. Net als het meedenken en op zoek gaan naar oplossingen om dit hele proces zo goed mogelijk uit te voeren. Kijk of het bedrijf goed bereikbaar is voor jouw klanten (klantenservice). Bekijk de verzendopties die worden aangeboden door het fulfilment bedrijf. Past dit bij jouw webwinkel beleid? Wanneer jij aangeeft dat producten die vandaag voor 23 uur zijn besteld morgen al worden geleverd kan het E-fulfilment bedrijf dit dan ook waarmaken?

De voordelen van E-fulfilment voor e-commerce

Het grootste voordeel van E-fulfilment voor e-commerce is dat jij geen tijd meer hoeft te besteden aan het ontvangen van goederen. Ook hoef je geen goederen meer in te pakken, nooit meer naar het postkantoor en je hoeft niet meer bereikbaar te zijn wanneer er goederen worde geretourneerd. Dit scheelt jou enorm in tijd! Daarnaast weet je dat jouw goederen veilig zijn opgeslagen in een beveiligde, centraal gelegen magazijn. Natuurlijk heb je altijd inzicht in jouw voorraad omdat je persoonlijk kunt inloggen en jouw gegevens kunt inzien.