Als startende of gevestigde ondernemer ben jij veel bezig met het bedenken van nieuwe bedrijfsmodellen of het innoveren van je huidige bedrijfsmodel, maar hoe kun je erachter komen of jouw bedrijfsidee een goed idee is? 

Valideren

Om je bedrijfsidee te toetsen zul je je bedrijfsidee moeten valideren. Middels een of meerdere testen ga je onderzoeken of je idee levensvatbaar is. Er zijn verschillende methoden om je bedrijfsidee te valideren, denk hierbij aan: de lean startup methode, het minimum viable product, de riskiest assumption test of het gebruik van een business model canvas of validation board. Echter, het succes van je toets staat of valt met de kwaliteit hiervan.  

Om zeker te zijn van de kwaliteit van je validatie, kan het raadzaam zijn om je validatie te laten uitvoeren door een partij die hier ervaring mee heeft. Bijvoorbeeld door een venture builder. Een venture builder legt zich toe op het produceren van nieuwe bedrijven, en die helpen groeien en slagen. Een onderdeel van dit proces is dus de validatie. Een venture builder is dus zeer geschikt om de juiste validatiemethode te kiezen en deze succesvol uit te voeren.

Duodeka Venture Builder is een specialist op het gebied van validatiemethoden. Tevens kun je Duodeka inschakelen om je te helpen met het valideren van je bedrijfsidee. Wanneer je zeker wilt zijn van een goede validatie, is het zeker aan te raden hiervoor een externe partij in te schakelen. 

Ga je toch liever zelf aan de slag met je validatie? Dan is er op het internet meer dan genoeg informatie te vinden over verschillende validatiemethoden.