Heel veel mensen dromen ervan om een eigen bedrijf te hebben. Niet iedereen durft die stap te nemen. Veel kleine zelfstandigen die wel de sprong hebben gewaagd gaan ook weer binnen een korte tijd failliet. Veel startende ondernemers weten niet hoe ze obstakels uit de weg moeten gaan. Wat moet je doen als je ergens tegenaan loopt? Vaak zorgen goedbedoelde en ongevraagde adviezen vaak voor nog meer verwarring. Je komt als ondernemer niet ver als je enkel uitgaat van je eigen kennis. Een business coach helpt ondernemers om te groeien. Hieronder staan 7 voordelen van een goede businesscoach.

#1 Niet opnieuw het wiel uitvinden

Je core business zal hoogstwaarschijnlijk niet nieuw zijn. Velen voor jou zijn al eerder een bedrijf gestart met gelijksoortige activiteiten als jij. Denk aan een tekstbureau, het oprichten van een webshop of een coachingsbedrijf. De dingen waar jij voor het eerst tegenaan loopt zijn voor een business coach zzp’ers gesneden koek. Het zijn zelf ook ervaren ondernemers met een divers klantenbestand. Je krijgt gelijk de juiste handvatten aangereikt, zodat je vaart kan maken met je business.

#2 Het creëren van een netwerk

Ondernemen doe je niet alleen, ook niet als zzp’er. Je bent waarschijnlijk goed in je core business. Maar bij het runnen van een bedrijf komen ook andere activiteiten kijken. Wat dacht je van marketing advies, boekhouden of grafisch ontwerpen? Via je business coach kom je in contact met ondernemers uit andere branches. Zo kun je elkaar weer goed helpen. Omdat je ook elkaars klant bent geef je elkaar ook een duwtje in de rug.

#3 Wat is belangrijk in jouw situatie?

Door middel van het internet heb je een grote bron aan kennis en mogelijkheden tot je beschikking. Marketing kan via allerlei verschillende social media. Wil je je kennis vergroten? Zoek dan maar eens de juiste opleiding uit een tal van mogelijkheden. Als je zelf op zoek gaat sla je de plank misschien mis. Een businesscoach reikt je meteen de juiste tool aan.

#4 Je bent op zoek naar mogelijkheden en niet naar beperkingen

De Nederlandse mentaliteit is een beetje calvinistisch. Je mag vooral niet te gek doen of te zelfverzekerd overkomen. Dat is hier een beetje not done. Zo wordt het moeilijk om boven jezelf uit te stijgen en de obstakels te overkomen. Een marketingcoach voor zzp’ers helpt je juist om uit je comfortzone te komen. In het begin is dat misschien lastig, maar zo groei je wel het meest.

#5 Wat is de beste versie van jezelf?

Achter elk bedrijf zit natuurlijk een persoon. Voor jouw bedrijf ben jij dat natuurlijk! Hoe beter jij in je vel zit als persoon, des te beter gaat het ook met jouw bedrijf. Een goede business coach helpt je niet alleen met jouw business in de juiste richting te sturen. Ook zal hij of zij adviezen geven hoe jij als mens beter functioneert. Het ene valt en staat met het andere.

#6 Hulp vanuit de juiste hoek

Het is helemaal niet erg of dom om hulp te vragen. Als je een kast koopt bij de Ikea krijg je ook een gebruiksaanwijzing. Natuurlijk zijn er wel mensen in je omgeving die graag advies geven, maar dit hoeft niet altijd de juiste raad te zijn. Hulp van een expert helpt je zoveel verder.

#7 Een stok achter de deur

Heb je een schitterend groeiplan op tafel liggen, maar ben je nog een beetje huiverig om de volgende stap te nemen? Een business coach zegt niet alleen hoe je het moet doen. Hij of zij zegt ook dát je het moet doen. Twijfelen is dus geen optie!