Vind jij het ook prettig om ongestoord televisie te kunnen kijken of achter de computer te werken? In dat geval kan fel zonlicht nog wel eens roet in het eten gooien. Om dit probleem op te lossen, kun je gebruik maken van raamdecoratie, zoals bijvoorbeeld jaloezieën of gordijnen. Een andere optie is om voor zonwerende raamfolie te kiezen. De zonwerende raamfolie wordt op je ramen aangebracht, waarna je nooit meer last hebt van te felle zon. Een ander voordeel van de raamfolie is dat deze ook de warmte buitenshuis kan houden. Vooral ‘s zomers kan dit je veel geld aan energiekosten schelen.

Zonwerende raamfolie bestellen

Kies jij ervoor om zonwerende raamfolie te bestellen? Dan zijn er verschillende aanbieders en folies om uit te kiezen. Het is verstandig om je goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gekleurde folie te bestellen. Er zijn allerlei kleuren om uit te kiezen. Heb je liever geen gekleurde ramen? Dan kun je uiteraard ook voor transparante raamfolie kiezen. Welke keuze voor jou het meest geschikt is, is vooral afhankelijk van hoeveel warmte en licht je buitenshuis wilt houden. 

De ruimte wordt niet compleet verduisterd

Je hoeft niet bang te zijn dat je woning gelijk compleet verduisterd wordt als je ervoor kiest om zonwerende raamfolie aan te brengen. De folies laten namelijk altijd voldoende licht door. De hoeveelheid licht en warmte die buitenshuis gehouden wordt, is ook grotendeels afhankelijk van het type folie je kiest. In principe zal zonwerende raamfolie alleen de sterkste zonnestralen tegenhouden. Hierdoor heb je bijvoorbeeld geen last van een hinderlijke lichtval op je televisiescherm of in je ogen. Wél blijft de ruimte licht genoeg, je hoeft dus niet bang te zijn voor een donkere kamer.

Raamfolie of jaloezieën?

Twijfel je tussen raamfolie en raamdecoraties als jaloezieën en gordijnen? De raamfolie hoeft geen vervanging te vormen voor deze raamdecoraties. Jaloezieën en gordijnen zorgen namelijk ook voor een hoop extra privacy. Dit terwijl folies vrijwel altijd voor extra isolatie zorgen. Het is daarom een goed idee om voor een combinatie te kiezen. Zo bespaar je zowel in de winter als in de zomer energiekosten. 

Waar bestel je de folie?

Er zijn verschillende aanbieders waarbij je deze folie kunt bestellen. Het is verstandig om het aanbod van de verschillende aanbieders eens goed te bekijken. Ook qua prijs kan er verschil tussen de aanbieders zitten. Belangrijk is dat je niet uitsluitend op de prijs afgaat, maar ook de kwaliteit vergelijkt. Als leek is het moeilijk om de kwaliteit te beoordelen. Daarom kun je het best gebruik maken van de zonwerende raamfolie ervaringen die je online kunt vinden. Door de recensies van anderen die je al voorgingen door te lezen, kun je een goede indruk krijgen van welk bedrijf het best is. Kijk altijd wel naar hoe recent en betrouwbaar een review is. Sommige aanbieders leveren de folie, waarna je deze zelf kunt aanbrengen. Andere aanbieders zullen de folie ook aanbrengen op je ramen. Denk dus goed na over wat jij het prettigste vindt.